Splošni pogoji

   
SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE MOJ-TV 
CENE
PLAČILNI POGOJI
NAROČILO

DOSTAVA
GARANCIJA
GARANCIJA ZA BREZHIBNO DELOVANJE
ODGOVORNOST PRODAJALCA ZA STVARNE NAPAKE

VRAČILO BLAGA
POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARNOSTI
PRAVILA O VARSTVU PODATKOV - GDPR

PRITOŽBE IN SPORI
VRAČILO DAVKA NA DODANO VREDNOST 


SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE MOJ-TV

Splošni pogoji spletne trgovine MOJ-TV so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov, zveze potrošnikov in pravili poslovanja z elektronskim, oziroma poslovanjem na daljavo.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine MOJ-TV brez izjem. V primeru, da se s podanimi splošnimi pogoji kakorkoli ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani, njene uporabe, oziroma nakupov preko naše spletne trgovine MOJ-TV ne opravljate.

Kot uporabnik ali kupec se štejete, oziroma zavezujete, da ste z vsakim ogledom in/ali s transakcijo, opravljeno preko naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez vseh omejitev. 

Ponudnik se v razumnem obsegu trudi, da spletna stran vključuje samo točne in ažurirane informacije, vendar ponudnik ne daje nobene garancije in/ali jamstva za točnost objavljenih informacij in si pridržuje pravico:
- da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni pričujoče pogoje poslovanja
- da spremeni cene izdelkov z ažuriranjem te objave, pred izbranim načinom plačilom

Elektronska trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan, vendar se zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov lahko zgodi, da poslovanje preko naše spletne trgovine, oziroma dostop do trgovine včasih ni mogoč, zato si ponudnik pridržuje pravico:
- da za določen ali nedoločen čas omeji, popolnoma ali delno ustavi in umakne prodajo nekaterih ali vseh izdelkov iz spletne trgovine MOJ-TV
- da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma, oziroma delno ustavi dostop do strani spletne trgovine MOJ-TV
- oziroma da kakorkoli drugače omeji in/ali ustavi poslovanje spletne trgovine MOJ-TV

Ponudnik se zavezuje, da uporabnik v zvezi z uporabo spletne trgovine MOJ-TV nima nikakršnih stroškov povezanih z uporabo, hkrati pa ponudnik tudi ne zaračunava nobenih dodatnih stroškov, povezanih z uporabo spletne trgovine MOJ-TV. 

Ponudnik podjetje TIOLO d.o.o. ne prevzema nikakršnih odgovornosti za kakršnekoli okvare vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska spletne trgovine MOJ-TV in/ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini MOJ-TV.

V primeru dodatnih informacij v zvezi s splošnimi pogoji smo vedno na voljo na podanih kontaktnih podatkih v naši spletni trgovini.

na vrh

CENE

Vse objavljene cene in izdane ponudbe v spletni trgovini MOJ-TV se lahko spreminjajo brez predhodnih obvestil, veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Pridržujemo si pravico spremembe cen brez predhodnega obvestila. Prizadevamo si, da bi zagotovili kar se da točne in ažurne informacije, vseeno pa se lahko zgodi, da je kakšen podatek o ceni netočen, oziroma napačno objavljen. V takšnem primeru in/ali v primeru, da se cena artiklov spremeni med postopkom samega naročila, lahko ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena šele v trenutku, ko ponudnik zaključi oddano naročilo, kupec pa kot potrdilo o zaključku nakupa prejme predračun, oziroma aktualno ponudbo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Običajna cena označuje cene:
- ko gre za izvedbe naročila preko košarice na spletni strani z načinom izbire plačila po povzetju.
- v primeru plačila po predračunu in izbire načina plačilo po povzetju

Vaša cena označuje cene:
- ko gre za izvedbo naročila preko košarice na spletni strani z načinom izbire plačila po predračunu
- v primeru plačila po predračunu in izbire načina plačilo po predračunu.

Vse navedene, oziroma objavljene cene v spletni trgovini MOJ-TV so v € (EUR) in imajo vključen 22% DDV, razen v primerih kjer je to izrecno zapisano drugače.

na vrh

PLAČILNI POGOJI

Trenutno sta v spletni trgovini možna spodnja dva načina plačila.

1. Avansno plačilo, oziroma plačilo po predračunu (100% avans) - Vaša cena

Po prejemu naročila, oziroma povpraševanja, vam posredujemo aktualno ponudbo z že upoštevanim popustom po elektronski pošti, oziroma navadni pošti na naslov, ki ste ga navedli ob vašem naročilu. Ko je predračun v celoti poravnan, vam posredujemo potrdilo o plačilu, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. 

V primeru izbire načina plačila po predračunu, vam na vse naročene izdelke pripada dani popust na običajno ceno, spletna trgovina MOJ-TV bo vse prejete avanse smatrala kot končno naročilo in ga obravnavala kot nepreklicno.

Vaša cena, oziroma cena za izbiro plačila po predračunu z že upoštevanim popustom je izraziteje označena pod Običajno ceno.

2. Plačilo po povzetju (minimalno 20% avansa) - Običajna cena

Po prejemu naročila, oziroma povpraševanja, vam posredujemo aktualno ponudbo s ceno višjo od cene za izbiro plačila po predračunu vsaj za 5% po elektronski pošti, oziroma navadni pošti na naslov. 

Ob nakazilu 20% avansa kupnine na naš račun, vam posredujemo potrdilo o delnem vplačilu avansa, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Preostali del kupnine poravnate izbrani dostavni službi ob dostavi naročenega blaga, oziroma nakažete na naš transakcijski račun vsaj en dan pred dogovorjenim dostavnim rokom. Plačilo dostavni službi ob prevzemu je trenutno možno le z gotovino.

V primeru izbire načina plačila po povzetju, velja običajna cena izdelka, oziroma je dogovorjena cena od cene za izbiro plačila po predračunu, višja za vsaj 5%. Spletna trgovina MOJ-TV bo vse prejete avanse smatrala, kot končno naročilo in ga obravnavala kot nepreklicno. V primeru, da kupec blaga ne prevzame oziroma stornira naročilo po 12 urah od prvotnega naročila, bo podjetje TIOLO d.o.o. obdržalo 30% avansa kupnine.

Običajna cena, oziroma cena za izbiro plačila po povzetju je označena nad vašo ceno.

V primeru plačila po povzetju se avtomatsko obračuna še strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 , ne glede na skupno višino zneska nakupa.

na vrh

NAROČILO

V spletni trgovini MOJ-TV lahko naročilo ali povpraševanje trenutno opravite oziroma oddate na spodnje načine:

- naročilo oziroma povpraševanje preko elektronske pošte
Naročilo oziroma povpraševanje za želeni artikel pošljete na elektronski naslov info@moj-tv.com. V sporočilu posredujete vaše osnovne podatke (ime priimek/ naziv podjetja, kontaktno telefonsko številko). Po preverbi aktualne zaloge pri dobaviteljih vam posredujemo aktualno ponudbo. 

- naročilo oziroma povpraševanje preko spletnega vmesnika
Naročilo oziroma povpraševanje opravite preko spletnega vmesnika pri artiklu za katerega želite aktualno ponudbo. Ob oddaji vpišete oziroma izpolnite vaše osnovne podatke (ime priimek/ naziv podjetja, elektronski naslov in kontaktno telefonsko številko). 

- naročilo preko spletne košarice
Po pregledu ponudbe pri želenem artiklu izberete opcijo »Dodaj v košarico«. Ko ste končali z nakupovanjem oziroma dodajanjem artiklov izberete možnost »Košarica«. Odpre se vmesnik, ki vas po korakih vodi skozi celoten postopek do zaključka nakupa. Nakup lahko izvedete šele, ko se strinjate in potrdite splošne pogoje in uredbo o varstvu osebnih podatkov. Po zaključku naročila na vaš elektronski naslov prejmete potrdilo o prejemu naročila. 

Spletna trgovina zaradi narave svojega poslovanja in širokega asortimana ponujenih izdelkov nima lastne zaloge, zato mora pred zaključkom nakupa oziroma izdajo ponudbe preveriti in nato tudi potrditi dobavljivost naročenega blaga. V trenutku oddaje naročila je zagotovljena objavljena cena pod pogoji ki ste jih potrdili ob izpolnitvi oddaje naročila in je za spletno trgovino v primeru potrjene dobave obvezujoča. Nakup oziroma kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem v tem trenutku še ni sklenjena. V primeru potrjene dobave in dokončani potrditvi vam posredujemo še aktualno ponudbo in obvestilo o zaključku nakupa. V tem trenutku bo tudi zaključen nakup oziroma sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem. Žal se zna zgoditi da naročenega blaga iz kakršnih koli razlogov ne bo moč dobaviti. V tem primeru vas bomo o tem ustrezno obvestili. Oddano naročilo lahko v tem primeru v skladu z splošnimi pogoji storniramo, oziroma v dogovoru z vami ustrezno spremenimo v novo naročilo pod novimi pogoji. V kolikor z pogoji ob oddaji naročila soglašate zaključite z oddajo.

na vrh

DOSTAVA

Dostava za vse artikle v spletni trgovini MOJ-TV je brezplačna. Praviloma v kolikor je naročeno blago na zalogi je dostava izvedena ne glede na izbrani način plačila v naslednjih dveh do sedmih delovnih dneh Ponudnik se zavezuje da bo blago, oziroma storitev opravil v dogovorjenem roku. 

Kljub velikim prizadevanjem obstaja možnost, da kakšnega naročenega artikla pri naših dobaviteljih trenutno ni na zalogi. V tem primeru, vas bomo o tem nemudoma obvestili po elektronski pošti, preko SMS sporočila in/ali osebno po telefonu še preden, vam bomo poslali ponudbo in vam sporočili okvirni dobavni rok, ter morebitne spremembe cen, nato pa vas zaprosili za ponovno potrditev vašega naročila.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati tudi drugo dostavno službo, v kolikor bo s tem naročilo lahko izpolnil hitreje, oziroma bolj učinkovito. Dostavo naročenega blaga na naslov kupca bo izvedlo izbrano dostavno podjetje s strani ponudnika v normalnem delovnem času, dolgoletne izkušnje dostavnih služb pa zagotavljajo kar se da hitro in varno dostavo.

Kupec mora naročeno blago osebno prevzeti na dogovorjenem mestu in v času dostave. Ob prevzemu mora prejeti paket pregledati zaradi morebitnih poškodb nastalih pri transportu. V primeru nastale poškodbe, mora poškodbo ustrezno dokumentirati in s kurirjem izbrane dostavne službe urediti uradno beležbo. V primeru da se morebitna poškodba artikla, ki je nastala med dostavo izkaže kasneje, mora biti prijavljena ponudniku, spletni trgovini MOJ-TV najkasneje v roku 24 ur od prevzema paketa. V primeru da stranka poškodbo prijavi po tem roku ponudnik ne more in ne bo odgovarjal za kakršnokoli nastalo materialno škodo.

V kolikor naročeni artikel ni na zalogi in se naroči izključno za aktualno naročilo, kasneje pa stranka artikel zaradi kakršnihkoli razlogov naročilo ob prevzemu stornira, si pridržujemo pravico obračunati dejansko nastale stroške izredne dobave.

V primeru izbire plačila po povzetju mora kupec ob prevzemu v gotovini poravnati celoten, oziroma preostali del kupnine izbranemu kurirju izbrane poslane dostavne službe. 

V primeru, da kupec ob prevzemu noče poravnati preostale kupnine, oziroma kupec ne pričaka dostavne službe na dogovorjenem naslovu, se mu izdelek na ta dan ne vroči. V tem primeru ima kupec možnost, da se dogovori za naslednji rok dostave, kjer se mu ponovno poskuša vročiti blago (celotni stroški ponovne dostave v tem primeru sedaj bremenijo kupca), postopek ob prevzemu pa je enak. 

V kolikor predaje tudi tokrat ni bilo mogoče opraviti do konca, se smatra, da kupec odstopa od pogodbe o nakupu. Ponudnik v tem primeru obdrži vrednost predplačila in prav tako odstopi od naročila.

Ponudnik omogoča tudi dostavo na drug naslov, oziroma naslov, ki se razlikuje od naslova ob naročilu in/ali računu, vendar je kupec primoran na to obvezno obvestiti ponudnika pred dostavo najkasneje en delovni dan do 9 ure dopoldan. 

V kolikor imate v zvezi z dostavo kakšna vprašanja, oziroma potrebujete dodatne informacije prosimo pokličite na: +386 68 148 634 ali pošljite elektronsko pošto na: info@moj-tv.com.

na vrh

GARANCIJA

Vsi artikli kupljeni v naši spletni trgovini imajo garancijo uvoznika, zastopnika, oziroma proizvajalca, ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele na področju celotne Slovenije.  Artikli imajo garancijo, ki je navedena na garancijskem listu in/ali na računu. Garancijski list je priložen k izdelku, garancijski rok pa mora biti naveden na priloženem garancijskem listu in/ali računu.

Informacija o garancijskem roku mora biti navedena tudi na spletni strani ob predstavitvi artikla. V kolikor omenjene informacije o garanciji ni, artikel ali nima garancije ali pa podatek o garancijskem roku v tem trenutku ni voljo. V tem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki se bo potrudil in zagotovil, oziroma na željo kupca želeno informacijo tudi pridobil.

Garancijski rok začne teči z dnem izročitve blaga kupcu in/ali z datumom, ki je naveden na izdanem računu za opravljeno storitev.

Popravila in servis na domu, oziroma neprimernih in/ali neustreznih mestih zaradi zahtevnosti sodobne servisne opreme, ter razpoložljivosti rezervnih delov niso omogočena.  Ponudnik pa ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako ne more odločati o zamenjavi izdelka brez predhodnega mnenja pooblaščenega servisa v zvezi z nastalo okvaro.

Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu, ki je priložen k vsakemu izdelku. Za uveljavljanje garancije in vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja navedenega na garancijskem listu.

Garancijo je možno uveljavljati le s potrjenim garancijskim listom. V primeru, da garancijski list ni pravilno izpolnjen, oziroma nima navedenega datuma nakupa bo garancijski rok upoštevan le ob predložitvi računa. 

Garancija za vse izdelke je 12 mesecev, razen za izdelke pri katerih je garancijska doba drugače navedena. Garancija praviloma ne velja za potrošni material kot so baterije, akumulatorje, varovalke, diskete, žarnice, programsko opremo, ter ostale določene elektronske komponente. 

Vse tovarniške pomanjkljivosti in okvare, ki nastanejo v garancijskem roku bodo v pooblaščenih servisih odpravljene brezplačno, za izdelke izven garancijskega roka pa je servis zagotovljen za obdobje do 7 let, če z zakonom ni določeno drugače. 

Garancija ne velja v naslednjih primerih : 
- okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela...)
- okvar zaradi posega oseb, ki niso pooblaščene za popravilo artiklov
- okvar nastalih zaradi uporabe drugih elementov, ki originalno ne sovpadajo k artiklu 
- okvar pri priklopu na napačen vir napetosti in/ali vrsto toka. 
- okvar ali poškodb na izdelku zaradi neupoštevanja navodil o ravnanju v skladu z artikli

na vrh

GARANCIJA ZA BREZHIBNO DELOVANJE

Izdelki za katere je določena enoletna obvezna garancija so določeni v Pravilniku o blagu in za katero se izda garancija za brezhibno delovanje.

Pri uveljavljanju zahtevkov iz naslova obvezne garancije lahko kupec, skladno z 21.b členom Zakona o varstvu potrošnikov, najprej zahteva odpravo okvare oziroma pomanjkljivosti na izdelku. Če se okvare oziroma pomanjkljivosti ne odpravijo v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo napake in pomanjkljivosti ali pa je očitno, da napake ni oziroma ne bo mogoče odpraviti, lahko kupec od prodajalca zahteva enak nov in brezhiben izdelek, če napaka ni posledica mehanske poškodbe. Če prodajalec v roku 45 dneh ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo in zahteva vračilo kupnine ali zahteva znižanje kupnine.

na vrh

ODGOVORNOST PRODAJALCA ZA STVARNE NAPAKE

Potrošnik oziroma kupec lahko postavi zahtevek zaradi stvarne napake pri prodajalcu na podlagi 37. člena Zakona o varstvu potrošnikov, če:
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
- če nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
- če nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane;
- če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

V teh primerih lahko potrošnik, oziroma kupec ki je prodajalca pravilno in pravočasno obvestil o napaki (v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar ne smeta miniti 2 leti od izročitve nove oziroma 1 leto od izročitve rabljene stvari) zahteva:
- odpravo napake na blagu ali
- vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- zamenjavo blaga z novim brezhibnim izdelkom ali
- vrnitev plačanega zneska.

Kako se uveljavi stvarna napaka? Kupec lahko stvarno napako uveljavi v primeru da prodajalca o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku, hkrati pa mora kupec prodajalcu tudi omogočiti pregled artikla.

na vrh

VRAČILO BLAGA

Spletna trgovina MOJ-TV omogoča vračilo naročenega blaga v spletni trgovini v roku 14 dni od prejema, oziroma nakupa in jamči za vračilo kupnine.

Možnost odstopa od pogodbe je podana v skladu s Zakonom o varstvu potrošnikov. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima vsak potrošnik pravico, da v 14 dneh od potrjenega nakupa ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Po preteku 15 dnevnega roka od prevzema, vračilo blaga ni več mogoče.

V primeru da je kupec naročeno blago že prejel in želi odstopiti od pogodbe, ga vrne prodajalcu najpozneje v 14 dneh po obvestilu. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, le če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Če je kupec prejel neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrne v zakonskem roku 14 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in/ali nepoškodovano.

Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži prodajalcu  preko obrazca za vračilo blaga, z pisnim dopisom poslanim na naslov podjetja ali preko elektronske pošte z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je kupec podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Obrazec za vračilo blaga najdete na naslednji povezavi - Obrazec za vračilo blaga.

V zvezi z odstopom od pogodbe kupec krije samo stroške vračila blaga. Ob vračilu blaga pa kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupec pa ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Celotno prejeto plačilo bo potrošniku vrnjeno na vnaprej dogovorjen način nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

Gotovine v primeru vračil blaga ne izplačujemo.

Kupec naročenega blaga pod predhodno navedenimi pogoji ne more vrniti oziroma nima pravice odstopa od pogodbe razen če sta se pogodbeni stranki prodajalec in kupec dogovorili drugače pri teh pogodbah:
- o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
- o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
- o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
- o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat in/ali artikel odstranil iz originalne embalaže, ki se ne more vrniti v prvotno stanje;
- o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
- o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
- pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
-o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe;
- če je poškodovana nalepka, ki varuje izdelek od nepooblaščenega servisnega posega

Pred vračilom naročenega blaga, nas prosimo obvestite po telefonu: +386 68 148 634 ali preko elektronsko pošto: info@moj-tv.com, da se dogovorimo o najprimernejši rešitvi vrnitve kupljenega blaga.

na vrh

POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARNOSTI

Spletna trgovina MOJ-TV zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve, ki so potrebne za popolno varnost nakupov. 

Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov v spletni trgovini poteka v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer).  Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na strežnik prenašajo v za to posebej zaščiteni obliki, ki preprečuje, da bi kdorkoli prestregel kakršnekoli osebne podatke.

Ponudnik se obvezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebni podatki pridobljeni preko naše spletne trgovine bodo v celoti ostali v lasti podjetja TIOLO d.o.o. in bodo služili izključno samo za potrebe izpolnitve naročil in ostale potrebne izvedbe komunikacije za uspešno poslovanje, razen če uporabnik spletne strani ni posebej privolil v kakršnokoli drugačno obliko uporabe posredovanja omenjenih podatkov. 

Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu s veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov.

na vrh

PRAVILA O VARSTVU PODATKOV - GDPR

V podjetju Tiolo d.o.o. skrbimo za vaše osebne podatke skladno z veljavnimi predpisi. Ker se zavedamo svoje odgovornosti z vašimi podatki delamo zakonito, pregledno, pošteno in varno.

Z namenom transparentne predstavitve varstva in obdelave vaših podatkov, objavljamo pravila o varstvu podatkov, kjer so objavljene vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (angleška kratica: GDPR).

Obdelava podatkov se uporablja za storitve zaupanja, tehnično podporo, za nemoteno delovanje elektronskega poslovanja, ter komunikacijo in podporo uporabnikom, kjer se natančno navaja katere vrste podatkov se obdelujejo v teh primerih, ter tudi kakšni so nameni obdelave podatkov.

Obdelava podatkov se uporablja za namene obveščanja, prijaznega in varnega obiska naše spletne strani, ter morebitnega trženja in analitike, kjer se navaja vrsta in namen uporabe obdelave podatkov s ciljem zagotavljanja čim bolj prijaznega, uporabnega, ter varnega obiska spletne strani.

Če imate v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov kakršna koli vprašanja, se lahko na nas obrnete preko elektronskega naslova gdpr@tiolo.si.

S pisno zahtevo poslano na naslov podjetja s pripisom »GDPR« ali poslanim elektronskim sporočilom na elektronski naslov gdpr@tiolo.si lahko uporabnik strani zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje, omejitev obdelave, ter izbris osebnih podatkov ali pa lahko ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v povezavi z njim.

Uporabnik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli v celoti ali delno, ter trajno ali začasno prekliče s pisno zahtevo poslano na naslov podjetja s pripisom »GDPR« ali poslanim elektronskim sporočilom na elektronski naslov gdpr@tiolo.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Uporabnik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Več o GDPR si lahko preberete na naslednji povezavi - GDPR.

na vrh

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati vse svoje obveznosti in svoje dolžnosti. Ponudnik bo skušal vzpostaviti celoten in učinkovit sistem obravnavanja pritožb od začetka do konca, ter bo v primeru kakršnihkoli težav na voljo kupcu preko elektronske pošte ali po telefonu. 

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@moj-tv.com , celoten postopek obravnave pritožbe pa je popolnoma zaupen.  Ponudnik bo najkasneje v treh delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi kar se da ažurno obveščal o celotnem poteku pritožbenega postopka. 

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora, to pa je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem in si zato ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se vsi morebitni spori rešijo sporazumno. 

Morebitni spori, ki so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino MOJ-TV se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se obe strani dogovorita, da bo morebitni spor reševalo pristojno sodišče.

na vrh

VRAČILO DAVKA NA DODANO VREDNOST

Vsem tujcem, ki niso rezidenti EU in kupujejo v Republiki Sloveniji pripada vračilo 22% DDV.

Vsakemu kupcu, ki se izkaže s tujim potnim listom (ob naročilu ali prevzemu pošljete fotokopijo po faxu ali emailu) bo ponudnik izstavil obrazec za vračilo davka na dodano vrednost v primeru, ko znesek računa presega 50 €. Vračilo ni možno, če kupec predloži dva računa, katerih seštevek presega 50 €.

Ob izstopu iz Evropske Unije predložijo tuji kupci ali naš prevoznik carinskim organom obrazec za vračilo davka na dodano vrednost in račune. Carinski organ preveri iznos in potrdi iznos blaga iz Evropske Unije z originalnim žigom in podpisom, vendar le pod pogojem, da je kupec blago tudi dejansko iznesel iz evropske skupnosti še pred potekom tretjega meseca, ki sledi mesecu v katerem je bila opravljena storitev, oziroma dobava. 

Osnova za vračilo davka na dodano vrednost sta potrjen obrazec za vračilo davka na dodano vrednost in potrjena kopija računa, in s katerima lahko nato v roku šestih mesecev od dneva nakupa kupec zahteva vračilo davka na dodano vrednost v naši poslovalnici ali pa obrazec, račun in podatke za vračilo posreduje na naslov našega podjetja.

Za pojasnila in pomoč v zvezi z vračilom DDV pokličite na: +386 68 148 634 ali pošljite e-pošto na: info@moj-tv.com.

na vrh