Prosimo počakajte...
Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo interaktivnost. Več informacij Dovolim uporabo Ne želim piškotkov.

Splošni pogoji


SPLOŠNI POGOJI SPLETNE TRGOVINE MOJ-TV 

POGOJI UPORABE STRANI
CENE
PLAČILNI POGOJI
PREVZEM IN DOSTAVA
GARANCIJA
GARANCIJA ZA BREZHIBNO DELOVANJE
ODGOVORNOST PRODAJALCA ZA STVARNE NAPAKE
VRAČILO BLAGA
POSTOPEK NAKUPA
POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARNOSTI
PRITOŽBE IN SPORI
VRAČILO DAVKA NA DODANO VREDNOST    

 

POGOJI UPORABE STRANI

Splošni pogoji spletne trgovine Moj-Tv so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov, zveze potrošnikov in pravili poslovanja z elektronskim, oziroma poslovanjem na daljavo.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine Moj-Tv brez izjem. V primeru, da se s podanimi splošnimi pogoji kakorkoli ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani, njene uporabe, oziroma nakupov preko naše spletne trgovine Moj-Tv ne opravljate.

Kot uporabnik ali kupec se štejete, oziroma zavezujete, da ste z vsakim ogledom in/ali s transakcijo, opravljeno preko naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez vseh omejitev. 

Ponudnik se v razumnem obsegu trudi, da spletna stran vključuje samo točne in ažurirane informacije, vendar ponudnik ne daje nobene garancije in/ali jamstva za točnost objavljenih informacij in si pridržuje pravico:
- da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni pričujoče pogoje poslovanja
- da spremeni cene izdelkov z ažuriranjem te objave, pred izbranim načinom plačilom

Elektronska trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan, vendar se zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov lahko zgodi, da poslovanje preko naše spletne trgovine, oziroma dostop do trgovine včasih ni mogoč, zato si ponudnik pridržuje pravico:
- da za določen ali nedoločen čas omeji, popolnoma ali delno ustavi in umakne prodajo nekaterih ali vseh izdelkov iz spletne trgovine Moj-Tv
- da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma, oziroma delno ustavi dostop do strani spletne trgovine Moj-Tv
- oziroma da kakorkoli drugače omeji in/ali ustavi poslovanje spletne trgovine Moj-Tv

Ponudnik se zavezuje, da uporabnik v zvezi z uporabo spletne trgovine Moj-Tv nima nikakršnih stroškov povezanih z uporabo, hkrati pa ponudnik tudi ne zaračunava nobenih dodatnih stroškov, povezanih z uporabo spletne trgovine Moj-Tv. 

Ponudnik podjetje NURAL GVP d.o.o. ne prevzema nikakršnih odgovornosti za kakršnekoli okvare vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska spletne trgovine Moj-Tv in/ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini Moj-Tv.

V primeru dodatnih informacij v zvezi s splošnimi pogoji smo vedno na voljo na podanih kontaktnih podatkih v naši spletni trgovini.

na vrh

CENE

Vse objavljene cene in izdane ponudbe v spletni trgovini Moj-Tv se lahko spreminjajo brez predhodnih obvestil, veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Pridržujemo si pravico spremembe cen brez predhodnega obvestila. Prizadevamo si, da bi zagotovili kar se da točne in ažurne informacije, vseeno pa se lahko zgodi, da je kakšen podatek o ceni netočen, oziroma napačno objavljen. V takšnem primeru in/ali v primeru, da se cena artiklov spremeni med postopkom samega naročila, lahko ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena šele v trenutku, ko ponudnik zaključi oddano naročilo, kupec pa kot potrdilo o zaključku nakupa prejme predračun, oziroma aktualno ponudbo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Običajna cena označuje cene:
- ko gre za izvedbe naročila preko košarice na spletni strani z načinom izbire plačila po povzetju.
- v primeru plačila po predračunu in izbire načina plačilo po povzetju

Vaša cena označuje cene:
- ko gre za izvedbo naročila preko košarice na spletni strani z načinom izbire plačila po predračunu
- v primeru plačila po predračunu in izbire načina plačilo po predračunu
- oziroma v primeru plačila s kreditnimi karticami, kjer se odstotek popusta ustrezno zmanjša glede na izbrani tip kreditne kartice, oziroma izbranega načina plačila.

Vse navedene, oziroma objavljene cene v spletni trgovini Moj-Tv so v € (EUR) in imajo vključen 22% DDV, razen v primerih kjer je to izrecno zapisano drugače.

na vrh

PLAČILNI POGOJI

Trenutno so v naši spletni trgovini možni spodnji načini plačila:

1. Avansno plačilo, oziroma plačilo po predračunu (100% avans) - Vaša cena

Po prejemu naročila, oziroma povpraševanja, vam posredujemo aktualno ponudbo z že upoštevanim popustom po elektronski pošti, oziroma navadni pošti na naslov, ki ste ga navedli ob vašem naročilu. Ko je predračun v celoti poravnan, vam posredujemo potrdilo o plačilu, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. 

V primeru izbire načina plačila po predračunu, vam na vse naročene izdelke pripada dani popust na običajno ceno, spletna trgovina Moj-Tv bo vse prejete avanse smatrala kot končno naročilo in ga obravnavala kot nepreklicno.

Vaša cena, oziroma cena za izbiro plačila po predračunu z že upoštevanim popustom je izraziteje označena pod Običajno ceno.

2. Plačilo po povzetju (minimalno 30% avansa) - Običajna cena

Po prejemu naročila, oziroma povpraševanja, vam posredujemo aktualno ponudbo s ceno višjo od cene za izbiro plačila po predračunu vsaj za 5% po elektronski pošti, oziroma navadni pošti na naslov. 

Ob nakazilu 30% avansa kupnine na naš račun, vam posredujemo potrdilo o delnem vplačilu avansa, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Preostali del kupnine poravnate izbrani dostavni službi ob dostavi naročenega blaga, oziroma nakažete na naš transakcijski račun vsaj en dan pred dogovorjenim dostavnim rokom. Plačilo dostavni službi ob prevzemu je trenutno možno le z gotovino.

V primeru izbire načina plačila po povzetju, velja običajna cena izdelka, oziroma je dogovorjena cena od cene za izbiro plačila po predračunu, višja za vsaj 5%. Spletna trgovina Moj-Tv bo vse prejete avanse smatrala, kot končno naročilo in ga obravnavala kot nepreklicno. V primeru, da kupec blaga ne prevzame oziroma stornira naročilo po 12 urah od prvotnega naročila, bo podjetje NURAL GVP d.o.o. obdržalo 30% avansa kupnine.

Običajna cena, oziroma cena za izbiro plačila po povzetju je označena nad vašo ceno.

V primeru plačila po povzetju se avtomatsko obračuna še strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 , ne glede na skupno višino zneska nakupa.

3. Plačilo s kreditnimi karticami

   

Ob izbiri načina plačila s plačilno kartico se odstotek popusta na običajno ceno ustrezno zmanjša glede na tip kreditne ali plačilne kartice.

Ob plačilu s kreditnimi karticami VISAMASTERCARD ali KARANTA omogočamo avtorizacijo kreditne kartice na daljavo, tako da lahko vse potrebno glede plačila uredite kar preko spletaPrenos osebnih in transakcijskih podatkov v naši spletni trgovini poteka v varnem načinu s pomočjo varnostnega protokola, ki ga zagotavlja podjetje VeriSign.

Plačilo s kreditno kartico DINERS je trenutno možno samo preko avtorizacije na daljavo. Za več informacij prosimo pokličite na: +386 41 781 415 ali pošljite elektronsko pošto na: info@moj-tv.com.

V primeru plačila s kreditnimi karticami se avtomatsko obračuna še strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 , ne glede na skupno višino zneska nakupa.

4. Kombinirano plačilo

Ob izbiri kombiniranega načina plačila trenutno nudimo možnost:

 - kombinirano plačilo po predračunu, plus VISA, Mastercard ali Karanta
 - kombinirano plačilo po povzetju, plus VISA, Mastercard ali Karanta

Ob izbiri kombiniranega plačila po predračunu in s kreditno kartico VISA, Mastercard ali Karanta, izberete znesek plačila, ki ga želite poravnati po predračunu, sistem pa vam avtomatsko obračuna preostali del zneska nakupa za način plačila s kreditno kartico, kjer se odstotek popusta ustrezno zmanjša glede na tip kreditne ali plačilne kartice.

V izbranem načinu plačila kombinirano plačilo po predračunu + VISA, Mastercard ali Karanta, se obračuna strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 €, ne glede na skupno višino zneska nakupa in se prišteje k skupnemu znesku za plačilo po predračunu in je ustrezno označen.

Ob izbiri kombiniranega plačila po povzetju in s kreditno kartico VISA, Mastercard ali Karanta, izberete znesek plačila, ki ga želite poravnati ob povzetju. Za izbrani del zneska po povzetju se obračuna vaša cena plus 5% glede na izbran tip plačila, za preostali del zneska sistem avtomatsko obračuna glede na način plačila s kreditno kartico, kjer se odstotek popusta ustrezno zmanjša glede na tip kreditne ali plačilne kartice.

V izbranem načinu plačila kombinirano plačilo po povzetju + VISA, Mastercard ali Karanta, se obračuna strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 €, ne glede na skupno višino zneska nakupa, ki se prišteje k skupnemu znesku za plačilo po povzetju in je ustrezno označen.

V primeru izbire kombiniranega plačila se avtomatsko obračuna še strošek obdelave naročila v enkratnem znesku v skupni višini 2 , ne glede na skupno višino zneska nakupa.

V kolikor imate v zvezi s plačilnimi pogoji kakšna vprašanja, oziroma potrebujete dodatne informacije prosimo pokličite na: +386 41 781 415 ali pošljite elektronsko pošto na: info@moj-tv.com.

na vrh


PREVZEM IN DOSTAVA

Dostava za vse artikle v spletni trgovini Moj-Tv je brezplačna. Praviloma v kolikor je naročeno blago na zalogi je dostava izvedena ne glede na izbrani način plačila v naslednjih dveh do sedmih delovnih dneh Ponudnik se zavezuje da bo blago, oziroma storitev opravil v dogovorjenem roku. 

Kljub velikim prizadevanjem obstaja možnost, da kakšnega naročenega artikla pri naših dobaviteljih trenutno ni na zalogi. V tem primeru, vas bomo o tem nemudoma obvestili po elektronski pošti, preko SMS sporočila in/ali osebno po telefonu še preden, vam bomo poslali ponudbo in vam sporočili okvirni dobavni rok, ter morebitne spremembe cen, nato pa vas zaprosili za ponovno potrditev vašega naročila.


Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati tudi drugo dostavno službo, v kolikor bo s tem naročilo lahko izpolnil hitreje, oziroma bolj učinkovito. Dostavo naročenega blaga na naslov kupca bo izvedlo izbrano dostavno podjetje s strani ponudnika v normalnem delovnem času, dolgoletne izkušnje dostavnih služb pa zagotavljajo kar se da hitro in varno dostavo.

Kupec mora naročeno blago osebno prevzeti na dogovorjenem mestu in v času dostave. Ob prevzemu mora prejeti paket pregledati zaradi morebitnih poškodb nastalih pri transportu. V primeru nastale poškodbe, mora poškodbo ustrezno dokumentirati in s kurirjem izbrane dostavne službe urediti uradno beležbo. V primeru da se morebitna poškodba artikla, ki je nastala med dostavo izkaže kasneje, mora biti prijavljena ponudniku, spletni trgovini Moj-Tv v roku 24 ur od prevzema paketa. V primeru da stranka poškodbo prijavi po tem roku ponudnik ne more in ne bo odgovarjal za kakšrnokoli nastalo materialno škodo.

V kolikor naročeni artikel ni na zalogi in se naroči izključno za aktualno naročilo, kasneje pa stranka artikel zaradi kakršnihkoli razlogov naročilo ob prevzemu stornira, si pridržujemo pravico obračunati dejansko nastale stroške izredne dobave.

V primeru izbire plačila po povzetju mora kupec ob prevzemu v gotovini poravnati celoten, oziroma preostali del kupnine izbranemu kurirju izbrane poslane dostavne službe. 

V primeru, da kupec ob prevzemu noče poravnati preostale kupnine, oziroma kupec ne pričaka dostavne službe na dogovorjenem naslovu, se mu izdelek na ta dan ne vroči. V tem primeru ima kupec možnost, da se dogovori za naslednji rok dostave, kjer se mu ponovno poskuša vročiti blago (celotni stroški ponovne dostave v tem primeru sedaj bremenijo kupca), postopek ob prevzemu pa je enak. 

V kolikor predaje tudi tokrat ni bilo mogoče opraviti do konca, se smatra, da kupec odstopa od pogodbe o nakupu. Ponudnik v tem primeru obdrži vrednost predplačila in prav tako odstopi od naročila.

Ponudnik omogoča tudi dostavo na drug naslov, oziroma naslov, ki se razlikuje od naslova ob naročilu in/ali računu, vendar je kupec primoran na to obvezno obvestiti ponudnika pred dostavo najkasneje en delovni dan do 9 ure dopoldan. 

Ponujamo tudi možnost popoldanske dostave, predhoden klic, oziroma obvestilo o dostavi, vendar v tem primeru stroške, ki so nastali zaradi dodatnih storitev krije kupec po spodaj veljavnem ceniku.

Cenik dodatnih storitev dostave: 

Dostava do 10 ure 15 €
Dostava po 16 uri  15 €

Podatek o tem ali je na voljo sobotna dostava, dostava do 10 ure, oziroma dostava po 16 uri tudi na vašem naslovu lahko preverite tukaj.

Vse izdelke, kupljene v spletni trgovini Moj-Tv, lahko tudi osebno prevzamete na sedežu podjetja po predhodnem dogovoru v času delovanja.

Ko bo naročilo pripravljeno za osebni prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte, SMS sporočila in/ali osebno po telefonu. 

Na sedežu podjetja ni mogoče neposredno plačilo in je možen osebni prevzem samo na osnovi potrjenega plačila ter ob predložitvi identifikacijskega dokumenta in izključno s strani tiste osebe, katere podatki so bili navedeni ob oddaji zahtevka za osebni prevzem blaga in so hkrati zavedeni tudi v naročilu.

V kolikor imate v zvezi s prevzemom ali dostavo kakšna vprašanja, oziroma potrebujete dodatne informacije prosimo pokličite na: +386 41 781 415 ali pošljite elektronsko pošto na: info@moj-tv.com.

na vrh

GARANCIJA


Vsi artikli kupljeni v naši spletni trgovini imajo garancijo uvoznika, zastopnika, oziroma proizvajalca, ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele na področju celotne Slovenije. 

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu in/ali na računu. Garancijski list je priložen k izdelku, garancijski rok pa mora biti naveden na priloženem garancijskem listu in/ali računu.

Informacija o garancijskem roku mora biti navedena tudi na spletni strani ob predstavitvi artikla. V kolikor omenjene informacije o garanciji ni, artikel ali nima garancije ali pa podatek o garancijskem roku v tem trenutku ni voljo. V tem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki se bo potrudil in zagotovil, oziroma na željo kupca želeno informacijo tudi pridobil.

Garancijski rok začne teči z dnem izročitve blaga kupcu in/ali z datumom, ki je naveden na izdanem računu za opravljeno storitev.

Popravila in servis na domu, oziroma neprimernih in/ali neustreznih mestih zaradi zahtevnosti sodobne servisne opreme, ter razpoložljivosti rezervnih delov niso omogočena. 

Ponudnik ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako ne more odločati o zamenjavi izdelka brez predhodnega mnenja pooblaščenega servisa v zvezi z nastalo okvaro.

Za uveljavljanje garancije in vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja navedenega na garancijskem listu.

Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu, ki je priložen k vsakemu izdelku. 

Garancijo je možno uveljavljati le s potrjenim garancijskim listom. V primeru, da garancijski list ni pravilno izpolnjen, oziroma nima navedenega datuma nakupa bo garancijski rok upoštevan le ob predložitvi računa. 

Garancija za vse izdelke je 12 mesecev, razen za izdelke pri katerih je drugače navedeno. Garancija praviloma ne velja za potrošni material kot so baterije, akumulatorje, varovalke, diskete, žarnice, programsko opremo, ter ostale določene elektronske komponente. 

Vse tovarniške pomanjkljivosti in okvare, ki nastanejo v garancijskem roku bodo v pooblaščenih servisih odpravljene brezplačno, za izdelke izven garancijskega roka pa je servis zagotovljen za obdobje 7 let, če z zakonom ni določeno drugače. 

Garancija ne velja v naslednjih primerih : 
- okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela...)
- okvar zaradi posega oseb, ki niso pooblaščene za popravilo artiklov
- okvar nastalih zaradi uporabe drugih elementov, ki originalno ne sovpadajo k artikli 
- okvar pri priklopu na napačen vir napetosti in/ali vrsto toka. 
- okvar ali poškodb na izdelku zaradi ne upoštevanja navodil o ravnanju v skladu z artikli

na vrh

GARANCIJA ZA BREZHIBNO DELOVANJE

Izdelki za katere je določena enoletna obvezna garancija so določeni v Pravilniku o blagu in za katero se izda garancija za brezhibno delovanje.

Pri uveljavljanju zahtevkov iz naslova obvezne garancije lahko kupec, skladno z 21.b členom Zakona o varstvu potrošnikov, najprej zahteva odpravo okvare oziroma pomanjkljivosti na izdelku. Če se okvare oziroma pomanjkljivosti ne odpravijo v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo napake in pomanjkljivosti ali pa je očitno, da napake ni oziroma ne bo mogoče odpraviti, lahko kupec od prodajalca zahteva enak nov in brezhiben izdelek, če napaka ni posledica mehanske poškodbe. Če prodajalec v roku 45 dneh ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo in zahteva vračilo kupnine ali zahteva znižanje kupnine.

na vrh

ODGOVORNOST PRODAJALCA ZA STVARNE NAPAKE

Potrošnik oziroma kupec lahko postavi zahtevek zaradi stvarne napake pri prodajalcu na podlagi 37. člena Zakona o varstvu potrošnikov, če:
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
- če nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
- če nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane;
- če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

V teh primerih lahko potrošnik, oziroma kupec ki je prodajalca pravilno in pravočasno obvestil o napaki (v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar ne smeta miniti 2 leti od izročitve nove oziroma 1 leto od izročitve rabljene stvari) zahteva:
- odpravo napake na blagu ali
- vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- zamenjavo blaga z novim brezhibnim izdelkom ali
- vrnitev plačanega zneska.

Kako se uveljavi stvarna napaka? Kupec lahko stvarno napako uveljavi v primeru da prodajalca o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku, hkrati pa mora kupec prodajalcu tudi omogočiti pregled artikla.

na vrh

VRAČILO BLAGA


Spletna trgovina Moj-Tv omogoča vračilo naročenega blaga v spletni trgovini v roku 14 dni od prejema, oziroma nakupa in jamči za vračilo kupnine.

Možnost odstopa od pogodbe je podana v skladu s Zakonom o varstvu potrošnikov. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima vsak potrošnik pravico, da v 14 dneh od potrjenega nakupa ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

V primeru da je kupec naročeno blago že prejel in želi odstopiti od pogodbe, ga vrne prodajalcu najpozneje v 14 dneh po obvestilu. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, le če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Če je kupec prejel neustrezno ali poškodovano blago lahko le tega vrne v zakonskem roku 14 dni po prejemu blaga, blago pa mora biti pri tem nerabljeno, zapakirano v originalni embalaži in/ali nepoškodovano

Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži prodajalcu z pisnim dopisom poslanim na naslov podjetja ali na elektronsko pošto z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je kupec podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

V zvezi z odstopom od pogodbe kupec krije samo stroške vračila blaga.

Ob vračilu blaga kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupec pa ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Celotno prejeto plačilo bo potrošniku vrnjeno na vnaprej dogovorjen način nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

Gotovine v primeru vračil blaga ne izplačujemo!

Kupec naročenega blaga pod predhodno navedenimi pogoji ne more vrniti oziroma nima pravice odstopa od pogodbe razen če sta se pogodbeni stranki prodajalec in kupec dogovorili drugače pri teh pogodbah:
- o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
- o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
- o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
- o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat in/ali artikel odstranil iz originalne embalaže, ki se ne more vrniti v prvotno stanje;
- o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
- o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
- pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
-o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe;
- če je poškodovana nalepka, ki varuje izdelek od nepooblaščenega servisnega posega

Pred vračilom naročenega blaga, nas prosimo obvestite po telefon: +386 41 781 415 ali na elektronsko pošto: info@moj-tv.com, da se dogovorimo o najprimernejši rešitvi vrnitve kupljenega blaga.

na vrh

POSTOPEK NAKUPA


Nakup artiklov v naši spletni trgovini poteka 24 ur na dan, ne glede na delovni čas. 

Naročanje preko spletne trgovine je trenutno možno na naslednje načine:

1. Oddaja naročila preko spletne košarice

Želeno blago dodate v spletno košarico, kjer se vsi izbrani artikli hranijo v košarici in se lahko vsak trenutek pregleda celotna vsebina spletne košarice.

Ko končate z izbiro in dodajanjem artiklov v košarico, oddajo naročila zaključite v košarici, kjer izpolnite ustrezne podatke, ki jih nujno potrebujemo za izvedbo naročila. Po izbiri želenega načina plačila in/ali dostave, nadaljujete s predogledom vseh izbranih storitev. V kolikor soglašate s splošnimi pogoji zaključite s potrditvijo oddaje naročila.

Ponudnik NURAL GVP d.o.o zaradi narave svojega poslovanja in širokega asortimana ponujenih izdelkov nima lastne zaloge, zato mora pred zaključkom nakupa preveriti in nato tudi potrditi dobavljivost naročenih artiklov.
V trenutku oddaje naročila je zagotovljena objavljena cena pod pogoji ki jih kupec potrdi ob oddaji naročila in je za ponudnika v primeru potrjene dobave tudi obvezujoča. Nakup oziroma kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem v tem trenutku še ni sklenjena.

Po oddaji naročila vam na podan elektronski naslov ob naročilu posredujemo obvestilo o prejemu naročila, istočasno pa se vaše naročilo v elektronski obliki shrani na strežniku ponudnika.

V primeru potrjene dobave in dokončani potrditvi vam posredujemo še obvestilo o zaključku nakupa, ter v skladu z določili sprožimo postopek izdobave naročenega blaga. V tem trenutku je tudi zaključen nakup oziroma sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem.

V primeru da naročenega blaga iz kakršnih koli razlogov ne bo moč dobaviti, ponudnik kupca o tem ustrezno obvesti. Oddano naročilo v tem primeru lahko ponudnik v skladu z splošnimi pogoji stornira, oziroma v dogovoru z kupcem ustrezno spremeni naročilo pod novimi pogoji.

Kupcu so v posredovani elektronski pošti ponudnika vselej na voljo celotni podatki o statusu in vsebini spletnega naročila. Povezava do vašega naročila je dostopna preko elektronskega naslova, ki ste ga prejeli ob naročilu in ob vsaki spremembi trenutnega statusa naročila, na željo kupca pa ga tudi posredujemo na njegov elektronski naslov.

Kupec prejme elektronsko obvestilo za vsako spremembo statusa naročil, kjer je točno podan trenutni status naročila.

Celotno naročilo, oziroma kupoprodajna pogodba je shranjena pri ponudniku, ki upravlja s spletno trgovino in jo je mogoče na pisno željo posredovati preko navadne pošte, elektronske pošte ali po faksu samo osebi, ki je naročilo izvedla.

Za točnost in pravilnost podatkov v spletnem naročilu ne odgovarja ponudnik, oziroma spletna trgovina, temveč oseba, ki jih je navedla ob spletnem naročilu.

2. Oddaja naročila preko telefona

V kolikor želite za artikel oddati naročilo preko telefona, lahko v objavljenem delovnem času pokličete na katero izmed telefonskih številk objavljenih v naši spletni trgovini, ter se osebno dogovorite o podrobnostih oddaje naročila z našim prodajnim referentom.

Nakup oziroma kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem v tem trenutku še ni sklenjena.

Po dogovoru vam na podani elektronski naslov, ki ste ga navedli ob pogovoru posredujemo aktualno ponudbo z vsemi potrebnimi podatki za nadaljnji postopek.

Po prejemu kupnine in s tem potrjenih plačilnih pogojev ter pogojev dobave steče postopek za izdobavo naročenega blaga. V primeru plačila po predračunu, oziroma prejemu delnega plačila pri izbiri načina plačila po prevzemu vam posredujemo potrdilo o vplačilu, hkrati pa je s tem sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem.

Ob vsaki spremembi statusa naročila preko telefona prejme kupec s strani ponudnika elektronsko sporočilo o spremembah. V posredovanih elektronskih sporočilih se kupcu vselej na voljo celotni podatki o trenutnem statusu in vsebini naročila preko telefona.

Celoten postopek naročila preko telefona od zaključka pogovora naprej je shranjen pri ponudniku, ki upravlja s spletno trgovino. Na pisno željo kupca ponudnik kopija postopka posreduje preko navadne pošte, elektronske pošte ali po faksu samo osebi, ki je oddaja naročila preko telefona izvedla.

Za točnost in pravilnost podatkov v naročilu preko telefona ne odgovarja ponudnik, oziroma spletna trgovina, temveč oseba, ki jih je navedla ob naročilu preko telefona.

3. Oddaja naročila preko elektronske pošte

V kolikor želite lahko za blago oddate naročilo tudi preko elektronske pošte, kjer na elektronski naslov: info@moj-tv.com pošljete vsebino želenega naročila.

Nakup oziroma kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem v tem trenutku še ni sklenjena.

Oddaja naročila preko elektronske pošte v naši spletni trgovini poteka 24 ur na dan, ne glede na delovni čas.

Po prejemu oddaje naročila vam na podani elektronski naslov, ki ste ga navedli ob naročilu posredujemo aktualno ponudbo z vsemi potrebnimi podatki za nadaljnji postopek.

Po prejemu kupnine in s tem potrjenih plačilnih pogojev ter pogojev dobave steče postopek za izdobavo naročenega blaga. V primeru plačila po predračunu, oziroma prejemu delnega plačila pri izbiri načina plačila po prevzemu vam posredujemo potrdilo o vplačilu, hkrati pa je s tem sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem.

Ob vsaki spremembi statusa naročila preko elektronske pošte prejme kupec s strani ponudnika elektronsko sporočilo o spremembah. V posredovanih elektronskih sporočilih se kupcu vselej na voljo celotni podatki o trenutnem statusu in vsebini naročila preko elektronske pošte.

Celoten postopek naročila preko elektronske pošte je shranjen pri ponudniku, ki upravlja s spletno trgovino.
Na pisno željo kupca ponudnik kopija postopka posreduje preko navadne pošte, elektronske pošte ali po faksu samo osebi, ki je oddaja naročila preko elektronske pošte izvedla.

Za točnost in pravilnost podatkov v naročilu preko telefona ne odgovarja ponudnik, oziroma spletna trgovina, temveč oseba, ki jih je navedla ob naročilu preko elektronske pošte.

4. Oddaja naročila preko spletnega vmesnika

V kolikor želite preko spletnega vmesnika oddati naročilo za artikel, potrebujete pred naročilom dodatne informacije, oziroma želite aktualno ponudbo imate ob vsakem artiklu možnost oddaje naročilom z vpisom osnovnih podatkov, ki so nujno potrebni za nadaljnji postopek.

Oddaja naročil preko spletnega vmesnika v naši spletni trgovini poteka 24 ur na dan, ne glede na delovni čas.

Po oddaji naročila preko spletnega vmesnika, vam na podani elektronski naslov, ki ste ga navedli ob oddaji posredujemo aktualne informacije s potrebnimi podatki za nadaljnji postopek.

Celoten postopek oddaje naročila preko spletnega vmesnika je shranjen pri ponudniku, ki upravlja s spletno trgovino. Na pisno željo kupca ponudnik kopija postopka posreduje preko navadne pošte, elektronske pošte ali po faksu samo osebi, ki je oddaja naročila preko spletnega vmesnika izvedla.

Za točnost in pravilnost podatkov v naročilu preko spletnega vmesnika ne odgovarja ponudnik, oziroma spletna trgovina, temveč oseba, ki jih je navedla ob naročilu preko elektronske pošte.

Za vsa dodatna vprašanja v zvezi s naročili pokličite na: +386 41 781 415 ali pošljite e-pošto na: info@moj-tv.com

na vrh

POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARNOSTI


Spletna trgovina Moj-Tv zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve, ki so potrebne za popolno varnost nakupov. 

Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov v spletni trgovini poteka v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Varnost protokola pa zagotavlja podjetje VeriSign. Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na strežnik prenašajo v za to posebej zaščiteni obliki, ki preprečuje, da bi kdorkoli prestregel kakršnekoli osebne podatke.

Za varno avtorizacijo in transakcije s kreditnimi karticami pri elektronskem poslovanju preko naše spletni trgovini skrbi podjetje Bankart.si.

Avtorizacije in transakcije kartic se vršijo v realnem času s celotnim takojšnjim preverjanjem podatkov v centralnem bančnem sistemu.

Ponudnik se obvezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebni podatki pridobljeni preko naše spletne trgovine bodo v celoti ostali v lasti podjetja NURAL GVP d.o.o. in bodo služili izključno samo za potrebe izpolnitve naročil in ostale potrebne izvedbe komunikacije za uspešno poslovanje, razen če uporabnik spletne strani ni posebej privolil v kakršnokoli drugačno obliko uporabe posredovanja omenjenih podatkov. 

Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu s veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov.

na vrh

PRITOŽBE IN SPORI


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati vse svoje obveznosti in svoje dolžnosti. Ponudnik bo skušal vzpostaviti celoten in učinkovit sistem obravnavanja pritožb od začetka do konca, ter določiti osebo, katera bo v primeru kakršnihkoli težav na voljo kupcu preko elektronske pošte ali po telefonu. 

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@moj-tv.com , celoten postopek obravnave pritožbe pa je popolnoma zaupen. 

Ponudnik bo najkasneje v treh delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi kar se da ažurno obveščal o celotnem poteku pritožbenega postopka. 

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora, to pa je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem in si zato ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se vsi morebitni spori rešijo sporazumno. 

Morebitni spori, ki so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino Moj-Tv se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se obe strani dogovorita, da bo morebitni spor reševalo pristojno sodišče.

na vrh

VRAČILO DAVKA NA DODANO VREDNOST


Vsem tujcem, ki kupujejo v Republiki Sloveniji pripada vračilo 22% DDV.

Vsakemu kupcu, ki se izkaže s tujim potnim listom (ob naročilu ali prevzemu pošljete fotokopijo po faxu ali emailu) bo ponudnik izstavil obrazec za vračilo davka na dodano vrednost v primeru, ko znesek računa presega 50 €. Vračilo ni možno, če kupec predloži dva računa, katerih seštevek presega 50 €.

Ob izstopu iz Evropske Unije predložijo tuji kupci ali naš prevoznik carinskim organom obrazec za vračilo davka na dodano vrednost in račune. Carinski organ preveri iznos in potrdi iznos blaga iz Evropske Unije z originalnim žigom in podpisom, vendar le pod pogojem, da je kupec blago tudi dejansko iznesel iz evropske skupnosti še pred potekom tretjega meseca, ki sledi mesecu v katerem je bila opravljena storitev, oziroma dobava. 

Osnova za vračilo davka na dodano vrednost sta potrjen obrazec za vračilo davka na dodano vrednost in potrjena kopija računa, in s katerima lahko nato v roku šestih mesecev od dneva nakupa kupec zahteva vračilo davka na dodano vrednost v naši poslovalnici ali pa obrazec, račun in podatke za vračilo posreduje na naslov našega podjetja.

Za pojasnila in pomoč v zvezi z vračilom DDV pokličite na: +386 41 781 415 ali pošljite e-pošto na: info@moj-tv.com.

na vrh